سونوگرافی سه بعدی در مرکز اکباتان توسط پزشکان با تجربه انجام می شود. این تست نوعی تصویربرداری تشخیصی است که علاوه بر طول و عرض دارای عمق نیز است. با ما همراه باشید تا با آن بیشتر آشنا شوید.
سونوگرافی سه بعدی چیست؟
سونوگرافی سه بعدی یا 3D Ultrasound (D-3) یکی از روش های تشخیصی است که برای بررسی اعضاء و اندام های داخلی استفاده می شود و البته در دوران بارداری هم می توان از آن برای بررسی اندام های سطحی جنین استفاده کرد اما شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که در این سونوگرافی چه چیزهایی بررسی می شود و تفاوت آن با سایر سونوگرافی های بارداری چیست که پزشک ممکن است آن را توصیه کند. در ادامه با ما همراه باشید تا با این نوع سونوگرافی بارداری بیشتر آشنا شوید.
چرا انجام این تست توصیه شده است؟
تست 3D در دوران بارداری از سونوگرافی های ضروری نیست و بستگی به توصیه پزشک زنان و صلاح دید پزشک سونوگرافیست دارد چون امروزه تمام آنومالی ها و ناهنجاری های جنینی توسط سونوگرافی های دو بعدی قابل تشخیص می باشد ولی گاهی ممکن است در سونوگرافی های دو بعدی، اختلال و مشکلی تشخیص داده شود که نیاز به بررسی بیشتر دارد و در این حالت ممکن است پزشک زنان یا پزشک سونوگرافیست آن را درخواست کند.
اگر قصد انجام آنومالی اسکن دارید می توانید این تست را در مرکز اکباتان به سرپرستی دکتر بهنام غیاثوند انجام دهید.
مزایا و معایب سونوگرافی سه بعدی
مزایا
ارائه تصاویر سه بعدی با جزئیات بیشتر
امکان تشخیص دقیق تر مشکلات و بیماری ها
معایب
هزینه بالاتر
نیاز به دقت و مهارت های بیشتر پزشک
تفاوت سونوگرافی سه بعدی با دو بعدی و چهار بعدی
همه ی سونوگرافی ها به صورت کلی از امواج صوتی برای تهیه تصاویر از جنین استفاده می شوند و خطری برای جنین و مادر ندارد. اما هرکدام از سونوگرافی های بارداری برای هدف خاصی از آن ها استفاده می شود که در اینجا تفاوت کلی این سونوگرافی را با سونوگرافی دو بعدی و چهار بعدی برای شما شرح خواهیم داد:
تفاوت تست 3D با سونوگرافی دو بعدی
در سونوگرافی دو بعدی تصاویری که تهیه می شوند به صورت مقطعی و حاصل طول و عرض است ولی سونوگرافی سه بعدی در واقع علاوه بر طول و عرض دارای عمق هم هست (در واقع از تصاویر دو بعدی که از زوایای مختلف تهیه شده و در کنار هم قرار گرفته اند تصاویر سه بعدی را تشکیل می دهند).
تفاوت تست 3D با سونوگرافی چهار بعدی
اگر تصاویر سونوگرافی علاوه بر طول، عرض و عمق دارای بعد زمانی هم باشد سونوگرافی چهار بعدی است و حرکات جنین مانند لگد زدن، بازو بسته کردن چشم ها و حرکاتی امثال این را در قالب ویدیو مشاهده کرد در صورتی که در سونوگرافی 3D تصاویری به صورت سه بعدی است.
درمورد سونوگرافی بارداری بیشتر بدانید
نحوه انجام سونوگرافی سه بعدی
نحوه انجام این تست هم مانند سایر سونوگرافی های دیگر در دوران بارداری می باشد و به این صورت است که از ژل مخصوص سونوگرافی برای بهتر دیدن بر روی پوست اشتفاده شده و با به حرکت درآوردن پروب سونوگرافی بر روی پوست می توان تصاویری از جنین تهیه کرد و پزشک پس از تفسیر و بررسی تصاویر گزارش آن را می نویسد.
درمورد شکاف لب و شکاف کام بیشتر بدانید
تفسیر نتایج این تست
تصاویر سونوگرافی را فقط پزشک سونوگرافیست می تواند بررسی کند و گزارش مناسب برای آن بنویسد بنابراین انجام این کار را فقط به ایشان باید سپرد و از مقایسه تصاویر با تصاویر موجود در اینترنت به شدت باید خودداری نمود.
عوارض تست
این تست اگر توسط متخصص این حوزه انجام شود خطری برای مادر و جنین ندارد ولی بهتر است فقط برای تهیه آلبوم به سراغ انجام آن نروید و حتما زمانی این تست انجام شود که پزشک سونوگرافیست یا زنان آن را درخواست کرده باشد.
کلام آخر
در آخر اینکه سونوگرافی سه بعدی از سونوگرافی های ضروری نیست و در صورت مشاهده آنومالی در سونوگرافی های دو بعدی برای بررسی های بیشتر آن ها ممکن است توسط پزشک یا سونوگرافیست تجویز شود بنابراین توصیه می شود در صورتیکه به آن نیازی نیست و پزشک آن را ضروری و لازم نمیبیند از انجام آن خودداری کنید. برای دریافت نوبت به راحتی می توانید از دکمه دریافت نوبت استفاده کنید.